Pasiūlymai
Banketai gamtoje
Paruošime skanius užkandžius išvykai į gamtą.
Vieno kąsnio sumuštiniai ar užkandėlės bus greitai ir skaniai paruošti profesionalių virėjų.
Tel. užsakymams: 8-659-40402
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Apie banketus pasiskaitymui
Užsakomosios vaišės gamtoje – iššūkis jos organizatoriams. Į gamtą atvežtas maistas turi būti šviežias, skanus ir gražiai patiektas, o svečiai – patenkinti.
Užsisakydami, pirkdami maisto produktus vasaros banketui atkreipkite dėmesį į greitai gendančių produktų laikymo sąlygas, galiojimo terminą, jų išvaizdą. Jeigu greitai gendantys pieno ir mėsos produktai pardavinėjami juos laikant netinkamomis sąlygomis (nenaudojant šaldymo įrenginių), tokios produkcijos reikia atsisakyti. Išvažiuojamajam banketui patiekalai turi būti ruošiami tik iš šviežių produktų. Sudarant renginio valgiaraštį, reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių ir juos derinti tarpusavyje – kokia proga rengiamos vaišės, kiek ir kokių svečių kviečiama, kokius gėrimus rinksis svečiai, kokiu metų laiku ir oru vyks renginys ir pan.
Patiekalai turi b8ti skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, taip pat tinkami trnasportuoti. Tikrai ne viskas, ką labai mėgstate, tik iškylai. Kai kurie patiekalai, nugabenti į pikniko vietą, papraščiausiai nebeatrodys taip gerai, kaip prieš kelionę. Tad reikėtų vengti gaminių, kurie trupa ir lengvai susitraiško. Maistas tokiam pasisėdėjimui turi būti ne tik patogiai transportuojamas, bet ir lengvai valgomas rankomis – tikriausiai niekas nenorės naudotis peiliu ir šakute. Todėl piknikams puikiai tinka užsisakyti jau paruoštus vienakąsnius sumuštinukus ar užkandėles.
Įprastus patiekalus gamtoje galima patiekti itin orginaliai, pavyzdžiui, plaukiant baidarėmis, galima užsisakyti, kad sutartoje vietoje išsilaipinus krante, jau dalyvių lauktų paruoštos vaišės vieno kąsnio sumuštiniai/ užkandėlės ir tt.
Vaišes gamtoje galima paruošti ir prabangiai, ir labai paprastai, tačiau į tai reikėtų pasižiūrėti kūrybiškai, pasitelkti vaizuotę. Gamtoje labai daug galimybių ne tik papuošti, pagardinti patiekalus, pagaminti netikėtų patiekalų iš čia pat randamų gėrybių: kiškio kopūstų, rūgštynių, grybų, uogų.
Į valgio gaminimo procesą visada verta įtraukti ir vaišių dalyvius. Praktika rodo, kad žmonės iš tiesų labai mėgsta ne tik stebėti ir valgyti, bet ir gaminti kartu. Į šią veiklą įtraukti žmones įmonių organizuojamose išvykose į gamtą, šeimyninėse, draugų iškylose yra labai daug ir įvairių būdų – tereikia noro, žaismės, kūrybos. “Galima surengti varžybas – kas greičiau ar daugiau priskins kiškio kopūstų, pririnks kibirėlį grybų ar pintinę uogų. Paskui iš šių gėrybių galima kartu kurti ir gaminti įvairius patiekalus, padažus, vieno kąsnio sumuštinius, gėrimus, desertus ir t.t.
Iškylos gamtoje tema, stilius labai priklauso nuo vietos, kur ji rengiama. Jei iškyla vyksta prie jūros, tai užsakovams galima pasiūlyti pasipuošti jūreiviškomis palaidinėmis ar kepurėmis, parinkti tinkamą muziką, o patiems gaminti šviežios žuvies patiekalus ar, tarkim, didžiuliame katile virti žuvienę. Sode organizuojamoje iškyloje, kur auga daug vaisių, uogų, daržovių, reikia pasinaudoti šiomis gėrybėmis ir gaminti iš jų, čia pat lysvėje ar nuo krūmo nuskintų.
Jei planuojate pavakaroti prie laužo, turėsite pasiimti daugiau maisto. Šiltuoju sezonu reikia didelį dėmesį skirti produktų galiojimo laikui bei laikymo slygoms. Itin greitai genda karšto rūkymo mėsos gaminiai, žuvis, taip pat peino produktai, saldumynai su įvairiais kremais ir pertepimais.