Pasiūlymai
„Kregždutės“ Cepelinai! Skaniausi Cepelinai!
CEPELINŲ SPEC. PASIŪLYMAS 2024m. lapkričio-gruodžio mėn laikotarpiui
AKCIJA! Ištarus „noriu skaniausių Kregždutės cepelinų“ – Jums porcija Cepelinų kainuos – 5,50€
Reguliari kaina: 5,90€/1porc
**Šiuo metu Cepelinus gaminame ketvirtadieniais, penktadieniais!
Kviečiame užsisakyti pagal lietuviškas tradicijas pagamintus tarkuotų bulvių Cepelinus-Didžkukulius vietoje arba išsinešimui.
Tel. užsakymams: +370-659-40402; +370-673-27135; 065940402
+ vienkartinės pakuotės mokestis/1porc. – 0,10cnt.
*Užsakymai Cepelinams kaip ir kt. patiekalams priimami išsinešimui; su pristatymu arba vietoje.
*Yra galimybė atvykti užsakymo ir su savo indu cepelinams
*Dėl pristatymo tariamasi atskirai, kaina priklauso nuo atstumo ir laiko
DIENOS PIETŪS
DIENOS PIETŲ MENIU JUMS! – NUORODA
.
Cepelinų mėgėjams siūlome:
• CEPELINAI su mėsa – 5,90€;
• CEPELINAI su miško grybais – 5,90€ (*teirautis/nevisąlaik turime);
• NAUJIENA!!! Didžkukuliai “Žalieji” špinatiniai (virtų bulvių) su varške – 5,90€ (*teirautis/nevisąlaik turime);
*Didesniam žmonių kiekiui, įmonėms, įstaigų pietums cepelinai išsinešimui pateikiami specialiame termo inde – ‘Marmite’. Šie indai palaiko maisto šilumą, todėl nereikės rūpinti cepelinų šildymu prieš valgant. Cepelinai išliks karšti ir gardūs!
.
Tel. užsakymams: 065940402; +370-673-27135; +370-659-40402;
Labai dažnai pritrunka laiko palepinti save, šeimą kokybišku ir skaniu maistu? Galbūt jus aplanko draugai ar sveteliai, o galbūt ir svečiai iš kitų kraštų, kuriems norėtumėte suteikti galimybę paragauti tradicinio lietuviško patiekalo? Cepelinai išsinešimui – visada geras pietų pasirinkimas! Užsisakykite!
.
.
Cepelinų pagyros iš ištikimojo kliento R.Kurtinaičio “Kauno dienoje” :
.
.
.
Pasiskaitymui šiek tiek istorijos 😉 Pasaulinė Cepelinų diena!
Bus vėl minima: 2023.02.05
JAV lietuvis Juozas Vaičiūnas ~2014 m.įgyvendino iniciatyvą visose pasaulio šalyse pradėti švęsti Pasaulio cepelinų dieną (pirmasis vasario sekmadienis). Šią dieną visi kviečiami ir raginami gaminti, ragauti ir skanauti Cepelinus.
Nors cepelinų kilmė kelia nemažai diskusijų, viso pasaulio lietuviams didžkukuliai asocijuojasi su nacionaline lietuvių virtuve.
Cepelinai nuo seno gaminami dvejopi –iš virtų ir iš žalių bulvių tešlos. XVIII a. bulvių patiekalų tyrinėtojas, Antoine Augustinas Permentieras savo 1779 m. knygoje „Duonos gaminimo iš bulvių būdas” pateikia įvairių bulvių vartojimo būdų, tarp kurių aprašoma bulvinės „duonos“ gamyba. Anot jo, bulvių tešlą išrado airiai apie 1740 m., pritaikę bulves vietoje kitų daržovių (ropių, moliūgų), kurios, siekiant sutaupyti grūdų ir sumažinti patiekalo kainą, būdavo maišomos į duoną.
Labiausiai žalių bulvių tešlos gaminiai paplito Šiaurės Vokietijoje.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Cepelinai Lietuvoje atsirado prieš 100-150 metų. Manoma, kad Žemaitijoje jie galėjo atsirasti iš vokiškosios Mažosios Lietuvos, o kitose Lietuvos dalyse – per Lietuvos žydus, turėjusius glaudžius ryšius su Šiaurės Vokietijos žydų bendruomenėmis.
Daugiau skaityti: http://www.lietuviai.co.uk/uk-laisvalaikis/vasario-2-d-tarptautine-cepelinu-diena-diena-kai-visas-pasaulis-valgo-cepelinus